12 Ağustos 2016 Cuma

PASTANE AÇMASI TARİFİ



MALZEMELER
Yarım paket yaş maya (ya da 2 yemek kaşığı kuru maya )
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı Ayçiçek yağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı elenmiş un ( hamur elinize yapışırsa 2 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz )
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı ( ya da 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı )
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 çay kaşığı toz şeker
Çörekotu ya da susam
NOT: Bütün malzemeler ılık olmalı…



HAZIRLANIŞI
Çukur bir kabın içine sıvı malzemeleri ve yaş mayayı koyun. ( Eğer toz maya kullanacaksanız süt, şeker, su ve yaş mayayı koyup 5 dakika bekleyip daha sonra diğer malzemeleri ekleyin ).
Ardından tuzu ve unu azar azar ekleyin ve yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Sonrasında en az 5 dakika daha yoğurmanız gerekiyor.
Hamurun üzerini yoğurt mayalar gibi örtüp 1 saat dinlendirin.
Elinizi yağlayıp mayalanan hamurunuzdan parçalar koparın.
Elinizle hamuru açıp uzatın. Döndürüp şekil verin.
Tepsiye yağlı kağıt serin ve hamurları tepsiye dizin.
Üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı ( ya da 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı ) sürün.
30 dakika daha tepside mayalanması için bekletin.
Sonra hamurların üzerine yumurta sarısı ve sürün. İsteğe göre çörekotu da atabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt-üst ayarda 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...