17 Ağustos 2016 Çarşamba

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER
125 gram tereyağı
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya



HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içine tereyağını koyup erittikten sonra unu ekleyip kavurun.
Ardından sütü ve şekeri ekleyip sürekli karıştırın.
Hazırladığınız karışım kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocaktan indirin.
Vanilyayı ekleyip mikserle 5-10 dakika sürekli karıştırın.
Servis tepsisini suyla yıkayın, tepsiyi kurulamadan bütün malzemeyi tepsiye dökün.
Üzerine dilerseniz tarçın, Hindistan cevizi ya da fındık döküp servis edebilirsiniz.
Dilimleyerek servise sunun.
NOT: Buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...