30 Eylül 2016 Cuma

ERİK MARMELATI



MALZEMELER
1 kg erik
2 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Erikleri ortadan ikiye bölüp geniş bir tepsiye yayın. Üzerini şekerle kaplayıp bir gece bekletin.
Bir gecenin sonunda erikler suyunu bırakacaktır. Ardından erikleri rondodan geçirip püre haline getirin. Püre haline gelen erikleri tencereye alarak orta ateşte kaynamaya bırakın.
Marmelatınız kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.
Üzerinde köpükler oluşursa kevgir ile köpüklerini alın.
Ocağın altını kapatın ve marmelatın içine yarım limon suyu sıkıp karıştırın.
Ardından marmelat sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirin.
Bir gün bu şekilde bekletin. Marmelatı buz dolabında ya da serin bir yerde muhafaza edin. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...