4 Eylül 2016 Pazar

GÜVEÇTE KAŞARLI SUCUKLU YUMURTA


Şık sunumuyla geç yapılan pazar kahvaltılarını şenlendirecek oldukça lezzetli bir tarif. Sucuklu yumurtayı bir de böyle deneyin.

MALZEMELER
Güveç sayısı kadar yumurta
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Dilimlenmiş sucuk
Güveçleri yağlamak için tereyağı

HAZIRLANIŞI
Güveç kaplarınızı tereyağı ile yağlayın.
Güveç kabının içine bir miktar kaşar peyniri yerleştirin.
Peynirin üzerine sucuk koyup üzerine bir yumurta kırın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda yumurtalar dilediğiniz kıvama gelene dek pişirin.
Afiyet olsun.

NOT: Kaşar peyniri ve sucuğun yerini değiştirerek de pişirebilirsiniz, tadında bir değişiklik olmuyor.
Yumurtaları kayısı kıvamında seviyorsanız, yumurtanın beyazı piştikten hemen sonra fırından çıkarın.

Eğer çok pişmiş yumurta seviyorsanız, yumurtaların hafif kızarmasını bekleyin fırından çıkarmadan önce.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...