2 Eylül 2016 Cuma

KIŞLIK KONSERVE DOMATES


MALZEMELER
3 kg domates
1 yemek kaşığı turşuluk kalın tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Soyduktan sonra domatesleri gelişigüzel dört beş parça olacak şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra domatesleri bir tencereye alın. Bir yemek kaşığı turşuluk tuzu ve zeytinyağını ilave edip orta ateşte 30-35 dk kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kaşıkla, içi kurulanmış kavanozlara doldurun. Domatesleri kavanozlara doldurduktan sonra, kapağını çok sıkı bir şekilde kapatın. Kavanozun içindeki havayı almak için dikkatlice kavanozu ters çevirin. Düz bir zemine koyun ağzı ters bir şekilde bir gün bekletin. Bir gün sonra kavanozun doğrusunu çevirin; oda sıcaklığında muhafaza edin. Kış için doğranmış domateslerimiz hazır. Dileğiniz şekilde yemeklerinizde kullanın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...