1 Eylül 2016 Perşembe

SİRKESİZ KORNİŞON TURŞUSU


MALZEMELER
Yarım kg kornişon
2 baş sarımsak
2 tatlı kaşığı limon tuzu
2 yemek kaşığı turşuluk tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine limon tuzu, şeker ve turşuluk tuzu koyup iki su bardağı suda eriyene kadar karıştırın.
Kornişonları bol suyla yıkayın. Cam bir kavanozun içine bir iki sıra kornişonları dizin. Üzerine sarımsakları dizin. Kavanoz dolana kadar aynı işlemi tekrar edin.
Son olarak hazırladığınız sulu karışımı kavanoza dökün. En üste bir tatlı kaşığı tuz ve limon tuzu ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın. En az 10 gün gölgede bekletin. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...