21 Ekim 2016 Cuma

KREMALI TAVUKLU PENNE MAKARNA


MALZEMELER
Yarım paket penne makarna
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kapya biber
1 çay bardağı bezelye (isteğe bağlı)
1 kutu krema
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu ya da 3 diş sarımsak rendesi
Yarım çay kaşığı muskat tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı soğuk süt
Yarım çay kaşığı kekik


HAZIRLANIŞI
Tavukları uzun ince dilimleyip ızgarada ya da tost makinasında pişirin.
Makarnaların yarısını 2 yemek kaşığı sıvıyağda rengi değişine kadar kavurun.
Kaynamış suyun içinde diğer makarnalarla birlikte haşlayın.
Kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip uzun ince doğrayın.
3 yemek kaşığı sıvı yağda biberleri kızartın. Biberler yumuşamadan önce tavukları ve sarımsağı ekleyin.
Ben tavukları tost makinasında pişirdim. Tavuklardan akan suyu da tavaya ekleyin.
Ardından krema ve baharatları ekleyin.
Krema kaynayınca bir bardağın içinde nişasta ve sütü karıştırıp tavaya ekleyip karıştırın.
Haşlanmış makarnaları servis kabına alın.
Makarnaların üzerine tavuklu kremalı sos ekleyin ve bezelye ile süsleyip servise sunun. Afiyet olsun.

NOT: Penne makarnaların yarısını mutlaka kavurun.
-Izgara ya da tost makinası yoksa tavada önce tavukları kızarana dek pişirin, ardından aynı sırayı takip edin.
-Nişastalı süt kremalı sosun kıvamını koyulaştırmak için kullanılıyor. Eğer akışkan bir kıvam istiyorsanız nişastalı süt karışımını eklemeyin.
-Servise sunarken kremalı sosun sıcak olmasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...