PASTANE SİMİDİ


Herkese merhaba; Kurban Bayramında yolluk olarak hazırlamıştım bu simitleri. Sabah çok erken yola çıkacağımız için akşamdan hazırlayıp paketledim. Sıcak simit kokusuna dayanamayıp gecenin bir saatinde tok olmamıza rağmen yedik birer tane. Dışarda yediğimiz simitlerden hiçbir farkı yok hatta daha lezzetli bir tadı oldu.
Normalde simidi çay ya da ayranla severim ben. Ama yanında bir bardak sütle de gayet güzel oluyormuş onu da denemiş oldum. Hazır okullar da açılmışken çocukların beslenme çantası ev yapımı mis kokulu simitler koyabilirsiniz. Hadi o halde buyrun tarife;

MALZEMELER
5,5 su bardağı elenmiş un
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yas maya
1 su bardağı ılık su

ÜZERİ İÇİN
3 yemek kaşığı pekmez
1 tane yumurta akı
3 yemek kaşığı su
Kavrulmuş susam


HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine süt, şeker, su ve mayayı koyun. Maya eriyinceye dek karıştırın.
Ardından sıvıyağ ve tuz ekleyin. Unu azar azar ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurun üzerini örtüp 30 dakika mayalanması için dinlendirin.
Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün.
Her parçayı ince uzun açıp ikiye katlayın ve kıvırın.
Uç kısımlarını birleştirip simit şekli elde edin.
Yumurta akı, suyu ve pekmezi bir kapta karıştırın.
Hazırladığınız simitleri önce pekmezli karışıma sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Tepside bir saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında alt-üst ayarda simitlerin üzeri kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar