11 Ekim 2016 Salı

REVANİ


MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Bir avuç taze yer fıstığı (isteğe bağlı )
1 çay kaşığı tarçın

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su



HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek önce yavaş yavaş sonra hızlı ayarda mikser yardımı ile çırpın.
Ardından önce sıvı malzemeleri daha sonra katı malzemeleri ekleyerek düşük ayarda çırpmaya devam edin.
En son olarak kabartma tozunu ekleyip çok az karıştırın.
Tepsiyi tereyağ ile yağladıktan sonra kek karışımını içine dökün.
İsterseniz kekin üzerine belirli aralıklarla yer fıstıkları ile süsleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üst ayarda 40-45 dakika pişirin.
Fırınınızın turbo ayarda olmamasına dikkat edin;çünkü turbo ayarda pişen kek ve hamur işleri kısa bir süre sonra kabarıklığını yitirip hemen sönerler.

ŞERBETİN YAPIMI
Su ve şekeri bir kabın içinde şekerler eriyene dek karıştırın.
Kek ılıkken şerbeti kekin üzerine dökün.
Yaklaşık 2 saat beklettikten sonra dilimleyip servise sunun.
İsteğe göre üzerini kaymakla da süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...