4 Ekim 2016 Salı

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI


MALZEMELER
Yarım tavuk göğsü ya da iki tavuk budu
6 su bardağı su

TERBİYESİ İÇİN
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
1 yumurta

SOS İÇİN
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu ya da iki diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI
Tavukları 6 bardak suda haşlayın.
Tavuklar haşlandıktan sonra ufak parçalara ayırın.

Ayrı bir kabin içine terbiye malzemelerini koyup topaklanmayacak şekilde çırpın.
Kaynamış tavuk suyundan bir kepçe alıp terbiye malzemelerinin içine koyup karıştırın. Ardından bir kepçe daha tavuk suyu alıp iyice karıştırın.
Sonra terbiye malzemeleri yavaşça tavuk suyu olan tencereye döküp kaynayana kadar başından ayrılmadan sürekli karıştırın.
Terbiyeli tavuk suyu kaynadıktan sonra tavuk parçalarını ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin. Ardından karabiber, sarımsak ve toz biberi kavurun.
Hazırladığınız tereyağlı sosu kaynayan çorbanın içine döküp karıştırın. Afiyet olsun.

NOT: Terbiyeli tavuk suyunuz topaklanırsa tavukları eklemeden önce rondadan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
-Limon suyu yerine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
-Tereyağı yerine ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz.

-Tavukları haşlarken suyun içine 1 tane defne yaprağı atarsanız yoğun tavuk kokusu ortadan kalkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...