22 Aralık 2016 Perşembe

PANKEK TARİFİ/PANCAKE


MALZEMELER
2 yumurta
3 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Çukur bir kabın içine sıvı malzemeleri koyup iyice karıştırın.
Ardından kuru malzemeleri azar azar ekleyip homojen bir hale gelene dek çırpma teli ya da mikserle çırpın.
Yapışmaz bir tavanın içini tereyağ ile çok az yağlayıp tavayı ısıtın.
Ardından bir kepçe ile krep hamurundan döküp kısık ateşte pişirin.
Pankeklerin üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirip arka kısmı da pişirin.
Bir tarafını az diğer tarafını daha çok pişirin.
Hazırladığınız pankeklerin üzerine çikolata, bal, reçel vb.. sürün ya da sade olarak servise sunun.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...