5 Ocak 2017 Perşembe

AYVA TATLISI

MALZEMELER
1 kg ayva
2 su bardağı şeker
1 adet çubuk tarçın
2 adet karanfil
ÜZERİ İÇİN
Kaymak ya da dondurma
Ceviz

HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyun. Ayvalar küçükse ortadan ikiye uzunlamasına kesin eğer büyükse halkalar şeklinde kesin.
Kestiğiniz ayvaların iç kısmındaki çekirdekleri temizleyip tencereye dizin. Ayvaların üzerine iki bardağı şeker, bir su bardağı su, çubuk tarçın, karanfil, ayvaların kabuklarını ve çekirdeklerini ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın, ayvaların suyu kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
Ortalama bir saat kısık ateşte pişirin. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine kaymak ya da dondurma ile servise sunun. Afiyet olsun.

NOT: Pişirme süresi ayvaların sertliğine göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden arada bir kontrol etmekte fayda var. Bazıları sert bazıları daha yumuşak sevebilir. Siz kendi damak zevkinize göre dilediğiniz kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...