13 Ağustos 2017 Pazar

YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI


MALZEMELER
1 su bardağı döğme (buğday)
1 su bardağı haşlanmış nohut
Bir demet taze nane
3 su bardağı yoğurt
Bir yemek kaşığı un
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Bir tencereye döğmeyi (buğdayı) koyup üzerine 5 su bardağı su ekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp suyu çekilene kadar pişirin.
Suyu çekilince pilav kıvamında olacak.
Bir sürahinin içine yoğurt, un, tuz ve su ekleyip ayran yapın. Unun topaklanmaması için iyice çırpın.
Nanelerin yapraklarını koparıp doğramadan ayranın içine ekleyin.
Sonra bütün malzemeyi tencereye alın.
Çorba kaynayana dek karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte bir iki dakika daha kaynatın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...