ASKANİA, ASKANYA,İZNİK



Hafta sonu Ankara'dan misafirlerimiz vardı. Onlarla birlikte İznik gezi planı yaptık. Sabah kahvaltıdan sonra yola çıktık. İlk durağımız yolumuzun üzerinde yer alan Askania oldu. 



Yunan Mitolojisi'nde "İznik Gölü" anlamına gelen "Askania", İznik Gölü'nün kuzeyinde, gölün en temiz, en durgun koyunda, 8.000 m2 arazi üzerine kurulmuş, İznik Gölü etrafındaki en büyük, en nezih ve en doğal konaklama ve yeme-içme tesisidir.








Biz ağaçların gölgesinde, göl manzarasında kahvelerimizi yudumlarken çocuklar parkta ağaçların arasında bir o yana bir bu yana koşturup enerjilerini attılar. 



İznik-Orhangazi yolu üzerinde bulunan İznik Askania'da birçok ağaç var. Ağaçların arasında 
konaklamak isteyenler için bungalovlar,  tomruk evler, veranda odalar, karavan ve suit odalar yer alıyor.
Konaklama odaları dolu olduğu için odaların fotoğrafını çekemedim. 


 Çevre illere olan yakın olması sebebiyle günübirlik konaklama için güzel bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Hafta sonu kahvaltıları için de güzel bir seçenek. Siz uzun uzun kahvaltı keyfi yaparken, çocuklar da parkta hayvanlarla birlikte doya doya oynasın.

 

Askania çiftliğini gezerken birçok hayvanla karşılaştık.  Kuzu, keçi, horoz, tavuk, tavşan, sincap, ördek, kuş... En çok da deve ve midilli at çocukların ilgisini çekti. 






Benimse en çok hoşuma giden şey, yetişkinler için de salıncak olmasıydı. Çok uzun süredir salıncakta sallanmamıştım. Bu vesileyle ben de salıncakta sallanmanın keyfini çıkardım.




Bursa'ya 1 saat uzaklıkta yer alan Akania’ya ya gitmek isteyenler için adres:

Keramet Mahallesi, İznik Orhangazi Yolu 
18.km, Keramet Köyü, 16800 Orhangazi/Bursa




Yorumlar