7 Ekim 2017 Cumartesi

AŞURE TARİFİ


MALZEMELER
2 su bardağı nohut
2 su bardağı fasulye
1 paket kuş üzümü
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
200 gram fındık
200 gram ceviz
200 gram tuzsuz ve kabuksuz badem
5 adet kuru incir
1 yemek kaşığı toz tarçın
1 adet kabuk tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil tozu
1 dilim elma
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı buğday (dövme)
7 su bardağı toz şeker


HAZIRLANIŞI
Nohut, fasulye ve buğdayı bir gece önceden suya ıslayın.
Ertesi gün ilk olarak buğdayı iyice açılana kadar pişirin. Buğday suyunun içine kabuk tarçın koyun.
Suyu azaldıkça kaynar su ekleyip sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin.
Buğdaylar pişince kabuk tarçını içinden çıkarıp nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Sık sık karıştırın ki dibine tutmasın.
1 yemek kaşığı toz tarçın ve karanfil tozunu ekleyin. 
Kuru üzüm, kuş üzümünü, kayısı ve inciri iyice yıkayıp minik minik doğrayın. Ardından 10 dakika suda bekletin.
Fındıkları ve bademleri küçük küçük doğrayın.
1 limonun kabuğunu rendeleyin.
1 dilim elmayı minik minik doğrayın.
Fasulye ve nohutları yarım saat pişirdikten sonra doğradığınız bütün malzemeleri tencereye alıp göz kararı kaynar su ekleyip karıştırarak yarım saat daha pişirin.
Ardından şekeri de ilave edip 15 dakika daha karıştırarak pişirin.
Aşureniz piştikten sonra sıcak sıcak kaselere doldurun.
Üzerini cevizle ya da dilediğiniz şekilde süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...