4 Ekim 2017 Çarşamba

TAZE FASULYE KONSERVESİ


Herkese merhaba, yaklaşık iki haftadır kışlık hazırlıklarıyla uğraşıyorum. Domates konservesi, menemen yapmak için biberli domates konservesi ve taze fasulye konservesi yaptım. Fasulye konservesini 3 kg fasulyeden yaptım. Siz fasulye miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

MALZEMELER
3 kg taze fasulye
1 kg domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kaya tuzu ya da turşuluk tuz

HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri bol suyla yıkayıp saplarını temizleyin.
İsteğe göre fasulyeleri kırarak ya da bıçakla doğrayın.
Domateslerin kabuğunu soyup yemeklik doğrayın.
Büyük bir tencereye zeytin yağı koyup fasulyeleri ve domatesleri koyun, tuzunu da ekleyip fasulyelerin rengi değişine kadar pişirin. 
Fasulyeler sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın.
Kavanozları ters çevirip bir gün ters bir şekilde bekletin. Ertesi gün kavanozlarınızı düz bir şekilde koyup muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...