6 Kasım 2017 Pazartesi

KENARLARI PEYNİR DOLGULU PİZZA TARİFİ


PİZZA HAMURU İÇİN MALZEMELER
4 su bardağı elenmiş un
Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

SALÇA SOSU İÇİN MALZEMELER
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ


HAMURUN HAZIRLANIŞI
Geniş bir kabın içine unu koyun. Unun ortasına çukur açın ve tuzu, şekeri, sütü ve mayayı koyun.
Mayayı çukurun ortasında eritin. Sonra yağı ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
Hamur elinize yapışırsa elinizi unlayarak yoğurmaya devam edin.
Hamur pürüzsüz bir şekil alana kadar yoğurmaya devam edin.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru hava almayacak şekilde üzerini kapatıp ılık bir yerde yarım saat dinlendirin.
Hamur dinlendikten sonra iki parçaya ayırın. Hamuru tezgaha alın ve elinizle dilediğiniz kalınlıkta hamuru açın. Pizzanın tabanını hazırladıktan sonra kenarlarındaki topları yapın.
Elinizle hamurdan cevizden küçük parçalar koparın. Hamurun içini açın ve rendelenmiş kaşar peyniri koyup yuvarlayın. Yuvarladığınız hamur toplarını pizza tabanının kenarlarına dizin.
Sonra pizza sosunu karıştırıp hamur tabanına yayın. Taban kısmına az miktarda kaşar peyniri rendesi serpin. Üzerine dilediğiniz malzemeleri yerleştirin. En üst kata tekrar bol miktarda kaşar peyniri rendesi serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda pişirin.
NOT: Fırın tepsisini fırının en alt bölmesinin bir üstüne yerleştirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...