26 Aralık 2017 Salı

HAVUÇLU KEK TARİFİ


Herkese merhaba,  şimdilerde her ne kadar "Issız Adam Keki" ya da "Starbucks Keki" olarak anılsa da çocukluğumdan beri annemin yaptığı ve ailece bayılarak yediğimiz, hepimizin bildiği "Havuçlu Kek Tarifi" paylaşacağım. Tarif anneme ait. Senelerdir şaşmaz bu tarif. Ne zamandır aklımdaydı. Ama ben nedense bu güne kadar paylaşmamışım bloğumda. Şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz tarçın
2 su bardağı elenmiş un
4-5 adet orta boy havuç

HAZIRLANIŞI
Havuçlarıın kabuklarını soyup derin bir kabın içine rendeleyin.
Havuçların üzerini şekerle kapatın ve 30 dakika bir kenarda bekletin.
Başka bir kapta yumurtaları beyaz köpük kıvamına gelene dek çırpın.
Üzerine ayçiçek yağı ekleyip çırpın.
Ardından un, vanilya, tarçın ve kabartma tozu ekleyip çırpın.
Son olarak havucu ve cevizi koyup spatula ile karıştırın.
Havuçlu kek hamurunu yağlanmış kek kalına dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında alt üst ayarda pişirin.
Kekinizin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin.
NOT:Havuçlu keki soğumadan dilimlemeyen, servis için soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...