20 Şubat 2017 Pazartesi

PORTAKALLI YAĞSIZ KEK



Yağsız ve pofuduk bir kek tarifi ister misiniz?Portakalların vakti geçmeden mutlaka deneyin.Üstelik hiç yağ yok;)

PORTAKALLI KEK
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
4 türk kahvesi fincanı elenmiş un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5 türk kahvesi fincanı portakal suyu
1 tane portakal kabuğu rendesi

HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri tıraş köpüğü kıvamına gelene dek çırpın.
Portakal suyunu ekleyin.
Ardından diğer malzemeleri de ekleyip çırpın.
Yağlanmış fırın kabına malzemeyi dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üst ayarda pişirin.Afiyet olsun.

15 Şubat 2017 Çarşamba

KABAK TATLISI


MALZEMELER
1 kg kestane kabağı
2 su bardağı toz şeker
Ceviz
Tahin

HAZIRLANIŞI
Kabakların kabuğunu soyup dilimleyin.
Geniş bir tencerenin içine kabakları dizip üzerini şekerle kaplayın.
Tencerenin kapağını kapatıp 4-5 saat bekletin.
Kısık ateşte kabakların rengi değişip yumuşayana kadar pişirin. Ben yaklaşık bir saatte pişirdim.
Kabaklar soğuduktan sonra tahin ve cevizle süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...