Kitapsever Bay Tilki,Franziska Biermann



Franziska Biermann’ın yazıp çizdiği; Kitapsever Bay Tilki, kitaplardan çok hoşlanıyor. Okuduğu kitapları bittikten sonra kitabın üzerine tuz ve karabiber serperek iştahla yiyor. Ne kadar çok kitap yerse o kadar çok acıkıyor ve daha çok kitap okuyor. Yaşadığı bir olaydan sonra broşürler, günlük gazeteler, mobilya kullanım kılavuzları okumak zorunda kalıyor. Yetersiz beslenme yüzünden sindirim sistemi allak bullak oluyor. Bir gün yine bir sebepten dolayı hapishaneye düşer. Okuyacak hiçbir şey bulamaz dolayısıyla aç kalır. Rüyalarında 600 sayfalık kitaplar okuyup yer. Rüyalar karın doyurmaya yetmez. Kitap yiyici bay tilki uzun süre böyle yaşayamayacağını anlar. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulması gerekir. Acaba nasıl bir çözüm bulur?
+9 yaş için hazırlanmış olsa da 5 yaş çocuklarının da sıkılmadan keyifle dinlediği eğlenceli bir kitap.

Yazar: Franziska Biermann
Çizer: Franziska Biermann
Yayınevi: Hep Kitap
Konusu: Kitap okuma sevgisi

Franziska Biermann Kimdir?
Çocuk ve gençlik kitapları çizeri ve grafiker olarak çalışıyor ve ailesiyle birlikte Hamburg’da yaşıyor. Hikayeleri anlatmayı ve onları örneklemeyi her zaman sevdi. Gerçekçilik ve masal motiflerinin karışımıyla yeni bir şeyler yaratmaya ilham kaynağı oldu.
Okulu bitirdikten sonra, Alman dili ve edebiyatı öğretmeni olmak istiyordu ama bunun yerine illüstrasyon çalışmasını bitirdi. Kariyerinin başlangıcında illüstrasyonlara odaklanmış olmasına rağmen, aynı zamanda hikayeleri keşfetmekten keyif aldı. İlk yayınları hala okuyorken bir çocuk dergisinde yayınlandı. O zamandan beri birçok çocuk kitabı yayınladı.

Yazarın Diğer Kitapları: Bay Tilki ve Kırmızı İp, Tembel Kedi Josef,
Yazarın Katkıda Bulundukları: Korkunç Hayaletli Şeyler


Yorumlar