BİR KEDİDEN MEKTUPLAR,HELEN HUNT JACKSON


 Kitap Helen adında bir çocuğun kedisinin yazdığı mektuplardan oluşuyor. Tüyleri çok güzel, koyu gri renkli ve üzerinde siyah çizgileri olan kocaman gözleri ve sivri kulakları ile bir tilkiye benziyor Helen’in kedisi. Helen’in kedisi çünkü en çok Helen seviyor onu.

Öykü; Helen ve babasının at arabalarıyla bir yolculuğa çıkmasıyla başlıyor. Yolculuk Helen’in teyzesinin evinde son buluyor. Teyzesinin evine ulaştıklarının dördüncü gününde annesinden ve kedisinden mektuplar almaya başlıyor Helen. Hayatında ilk kez mektup almanın verdiği sevinçle iki mektubu da cebinde taşıyor ve mektupları gördüğü herkese gösteriyor.
Helen kedisinin mektup yazabileceğine inanmıyor; çünkü daha önce onu hiç mektup yazarken görmediğini söylüyor. Belki annesinin kedisine kalem tutmayı öğretmiş olabileceğini düşünüp kedisine mektupla soruyor. Kedi, bir sonraki mektubunda tek başına yazdığını açıklayınca Helen kedisine inanıyor.
Öykünün giriş kısmı hariç kitap, kedinin yazdığı yedi mektuptan oluşuyor. İnsanlarla birlikte yaşayan bir ev kedisinin gözlemleri, yaşadığı olaylar, olaylar karşısındaki düşünceleri ve duygularından oluşan kitapta birkaç sayfada kara kalem çizimler yer alıyor.
Mektupların bazıları hüzünlü bazıları da komik ve safiyane ifadelerle yazılmış. Kitabın yazılar okunaklı, anlatımı akıcı ve sıkmayan bir dile sahip.
‘Görüyor musun, sen burada olmasan bile senin bana olan sevgin beni nasıl koruyor…’
Yazar: Helen Hunt Jackson
Yayınevi: Odtü Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 72


Yorumlar

Yorum Gönder