5 Eylül 2011 Pazartesi

MANTARLI KREMALI SOS

MALZEMELER

2 kutu krema
500gr mantar
1 demet maydanoz
1 adet et suyu tableti
Tereyağ
1 yemek kaşığı buğday nişastası (Koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 2 kaşık kullanabilirsiniz)


HAZIRLANIŞI

Mantarları dikey bir şekilde doğrayalım ve tereyağında kavuralım.Mantarların kenarları hafif kızardıktan sonra kremayı ekleyelim.Bir miktar kaynatalım.Et suyu tabletini ekleyelim.Biraz daha kaynatalım.Üzerine ince ince kıyılmış maydanozları ekleyelim.Yavaş yavaş karıştırıp nişastayı ekleyelim.Kremalı mantar sosumuz yemeğe hazır.

En bu sosu makarna üzerine döküp yemeyi seviyorum.Başka nerelerde kullanabiliriz derseniz kendi deneyimlerinden yola çıkarak cevaplayayım.Kuru köfte üzerine ya da biftek yanında da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...