2 Eylül 2011 Cuma

RENKLİ PATATESLER














İHTİYACIMIZ OLAN MALZEMELER

4 adet orta boy patates
50 gr tereyağ
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı kimyon
Bir çay kaşığı karabiber
Bir adet havuç
Bir tutam maydanoz (İsteğe göre dere otu da tercih edilebilir)

HAZIRLANIŞI

İşe patatesleri yıkamakla başladım. Patatesleri soyup doğrayarak haşladığım zaman lezzetinin daha yoğun olduğu sonucuna vardığım günden beri hep aynı işlemi uygularım. Altı üstü patates haşlaması deyip geçmeyin. Hayatın güzellikleri ayrıntılarda gizliyse lezzetin kendisi de bu minik sırlarda saklı.

Haşlama suyuna bir tutam tuz eklemeyi unutmayalım. Aromalı tatları sevenler içinse bir adet defne yaprağı önerebilirim haşlama suyuna atmak için. Patateslerimiz kaynarken biz de havucu rendeleyip, maydanozu doğrayalım. 

Patatesler haşlandıktan sonra soğutmadan hemen içine tereyağımızı ekleyip güzelce karıştıralım. İçine baharatlarımızı atıp karıştırdıktan sonra bir müddet soğumasını bekleyelim. Daha sonra bir parşa patatesi alıp avucumuzda yuvarlayarak top şeklini verelim. Oluşan topları rendelenmiş havuca ve maydanoza bulayalım. Yapacağınız sunumla misafilerinizde etki bırakacaksınız. Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...