6 Eylül 2011 Salı

TERBİYELİ YOĞURT ÇORBASI


MALZEMELER

2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı tel şehriye
1 kg yoğurt
Tuz,karabiber,kuru nane,pul biber


HAZIRLANIŞI

 Az miktar yağda unu kavururuz.Bir yandan da yoğurt,yumurta ve sirkeyi iyice çırparız. Üzerine 3 bardak su ekleriz. Unun o mis gibi kokusu çıkınca karışımı da ilave ederiz.Güzelce karıştırırız ve şehriyeyi de ekleriz.Kısık ateşte devamlı kaynayana dek karıştırırız.2-3 dk daha kaynamaya bırakırız.Sonra tuzunu ve tereyağını ekleriz.Başka bir yerde tereyağında nane ve pul biberi hafif kavurup çorbanın üzerine dökeriz.Son kez karıştırıp servise sunabiliriz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...