6 Eylül 2011 Salı

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
6 su bardağı su
1 yumurta
1 kg yoğurt
Kuru nane, karabiber, sıvı yağ, tuz

HAZIRLANIŞI
1 çay bardağı pirinç 2 su bardağı su ile su bitene kadar kaynatılır.Diğer tarafta yoğurdu iyice çırpalım,1 yumurta kırıp çırpmaya devam edelim ve 4 su bardağı su ekleyip tekrar çırpalım.Pirinçler piştikten sonra hepsini bir tencerede yavaş yavaş kaynayana dek karıştıralım.Kaynamadan karıştırmayı bırakırsak yoğurt kesilir.Başka bir yerde naneyi ve karabiberi yağda kokusu çıkana dek kavuralım.Naneli karışımı kaynamakta olan çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha pişirelim.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...