25 Mart 2013 Pazartesi

ELMALI KEK



MALZEMELER
3 tane elma
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı tarçın
1 bardak ­+ 1/3 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım limonun suyu
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı doğranmış ceviz


HAZIRLANIŞI
Önceden fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Doğranmış elmaların üzerine yarım limonu sıkın ve yarım su bardağı şeker ekleyip karıştırın.
Ardından başka bir kabın içinde yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra katı malzemeleri elekten geçirin ve sıvı malzemelerin içine ekleyin. Unun birazını kek kalıbına sürmek için ayırın ( yaklaşık iki yemek kaşığı kadar ). Bütün malzemeleri mikserle karıştırın. Ardından elmaları ve cevizi de ekleyin. Hepsini karıştırın.
Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp üzerine un serpin. Hazırladığınız kek hamurunu kalıbın içine dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında önce bir saat daha sonra 15 dakika da 150 derecede pişirin. Kek piştikten sonra soğuması için biraz bekleyip daha sonra servis yapmak için dilimleyin. Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. ellerine sağlık canım...
    çayda isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki canım çaylar ikramımız olsun :)

      Sil
  2. cok güzel görünüyor
    ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık ne güzel kabarmış. Şahane görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Vuslat Hanım.

      Sil
  4. Kızım keke bayılır.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük hanımefendiye afiyet olsun o halde :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...