8 Mart 2015 Pazar

ZENCEFİL VE TARÇINLI KURABİYE









MALZEMELER
125 g tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay bardağı iri kıyılmış fındık
Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamına gelene kadar )




HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine yumurta, tereyağı ve zeytinyağını elinizle yoğurun.
Ardından diğer malzemeleri de teker teker ilave edip elinizle yoğurun. En son kulak memesi kıvamına gelene dek un ekleyin.
Yoğurma işlemi bittikten sonra avucunuzun içinde kurabiyelere şekil verin. Biraz yumuşak bir kurabiye hamuru olduğu için kalıpla şekil vermek zor oluyor.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 170 derecede 30-35 dk pişirin.
Afiyet olsunJ


7 yorum:

  1. Nefis bir kahve kurabiyesi olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. yanında da bir fincan kahve alabilir miyim:) ellerine sağlık süper görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Acıktırdınız beni:) Emeğinize sağlık ben doğru mutfağa.

    YanıtlaSil
  4. Bence şu anda burada çok güzel bir yazı paylaştınız. Bu web sitesinin sahibine gerçekten müteşekkirim.Paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor acıkmadım desem yalan olur :)

    YanıtlaSil
  6. Çok başarılı bir web siteniz var. Yakından takip ediyorum. Başarılar dilerim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...