NG SAPANCA WELLNESS & CONVENTİON’DA ÇOCUKLU TATİL


Herkese merhaba; hafta sonu ailece küçük bir kaçamak yaptık. Bavulları bile zar zor boşalttım. Çamaşırlar hala makinada. Selim’in kreşi başladı bugün. Selim kreşteyken İpek de hazır uyuyorken kahvemi aldım yanıma bu güzel tatilin kısa bir bölümünü yazayım dedim.


NG Sapanca Hotels doğanın içinde şehrin gürültüsünden, kalabalığından kaçıp dinlenmek isteyenler için yeşilliklerin içinde yer alan harika bir tatil yeri. Ormanın içinde temiz havasıyla ve sessizliğiyle insana huzur veriyor. Sonbaharın bu ilk günlerinde ılık havada çok keyif aldık ailece.


Otel klasik tarzda dekore edilmiş. Normalde ben klasik tarzı pek sevmem; fakat buranın tasarımını çok beğendim. Klasik mobilya tarzının nedense çocuklu aileler için uygun olmadığını düşünürüm. Çocuklar kırıp döker diye hop oturur hop kalkarım; ama burada öyle bir hisse kapılmadım.

Odanın penceresini açtığınızda yemyeşil bir orman manzarası ve temiz havayla karşılaşmanın verdiği huzuru tarif etmek mümkün değil. Pencereyi bir açıyorsunuz odanın içi mis gibi temiz bir havayla doluyor.

Bizde bir çocuk ve bir bebek olunca odaya bebek yatağı getirdiler. Bebek yatağı dediğime bakmayın Selim illa da ben yatacağım deyince Selim’i yatırdık bebek yatağına J Temiz havadan olsa gerek normalde erkenden uyanan bebelerim o sabah bizim zorumuzla uyandılar.


Kahvaltı ve yemek menüleri hazırlanırken çocuklar ve diyet yapanları da düşünüp özel menüler hazırlamışlar. Yeşilliklerin içinde sakin sessiz orman manzarası eşliğinde yemekten çok keyif aldık.

Kahvaltıdan sonra çocukları babaanne ve dedeye bırakıp biz eşimle spa da biraz dinlenip havuzun keyfini çıkardık. Nadiren de olsa çocuklar olmadan birlikte vakit geçirebildiğimiz için önce şaşırdık ee şimdi ne yapacağız dedik; sonra bu duruma alıştık.

Otelde 2015 Dünya Lüx Spa Merkezleri Ödülü’nü almış spa merkezi var. Bunun yanı sıra Türk Hamamı, Buhar Odaları, Sauna, açık –kapalı havuzlar  ve Fin Hamamı da yer alıyor.

Hava serin olduğu için biz kapalı havuzu kullandık. Çocuklar için de kapalı havuz bulunuyor. Selim parkta koşturmayı tercih ettiği için havuza gelmek istemedi. Çünkü çocuk parkının olduğu alan yemyeşil ve bir sürü park malzemeleriyle dolu. İstediği kadar koşturdu, düştü kalktı yeniden koşturdu. Bıkmadan usanmadan oradan oraya koşturup durdu.

Alt katta kapalı mini clup bölümü vardı küçük çocukların gözetmenler eşliğinde vakit geçirmeleri için renkli geniş bir alanda. Aileler çocuklarını güvenle emanet edip rahat bir tatil yapsınlar diye…

Bunun yanı sıra otel özel bakıcı imkanı da sunuyor çocuklu ailelere. Saat ücretini ödeyerek dilediğiniz kadar bebeğinizi ya da çocuğunuzu emanet edebiliyorsunuz.

Akşam yemekten sonra bebeleri uyuttuk. Babaannemiz sağ olsun yine bize yardım etti. Çocukların yanında bekledi biz de karı koca canlı müzik dinleyip kahvemizi yudumladık. Şarkılar ve söyleyenler çok güzeldi. Hiç bitmesin istedim; ama babaannenin iyi niyetini de suistimal etmeyelim dedik.

İster çocuklu, ister çocuksuz olsun gidilebilecek çok güzel bir otel NG Sapanca. Gezi planınıza rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Görmeniz lazım.






Yorumlar