Saat gece 02:08… İftardan sonra uyunmayan bir gecede faydalı bir şeyler yapmanın mutluluğu ile yeni tarif paylaşmak istedim tam da bu saatte. Dün akşam bizim soframızı ve midemizi şenlendiren bir tarifti bu. Araya zaman girmeden ve unutulmadan yazayım dedim. Sahura kadar da vakit geçmiş olur düşüncesiyle oturdum yazdım. Aslında bildiğimiz iki ayrı lezzetin uyumlu buluşmasının tarifi olacak bu. Umarım siz de en az bizim kadar beğenirsiniz bu lezzeti. Hazırsanız başlıyorum:
MALZEMELER
500 gr kuşbaşı
doğranmış kuzu eti
500 gr taze kültür mantarı
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
Bir tutam kekik
Tuz,karabiber
Soğanları piyazlık doğrayın. Bir tavanın içinde zeytinyağı
ile pembeleşene kadar pişirin.
Etleri ve tere yağını ekleyin yüksek ateşte güzelce kavurun.
Etler suyunu çekince dörde kesilmiş mantarları ekleyin.
Mantarlar suyunu çekince krema, tuz ve karabiberi ilave
edin. Yüksek ateşte birkaç dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra kekiği ilave
edip karıştırın.
İç malzeme hazır olduktan sonra krepleri pişirin.
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için margarin ya da tereyağı
KREP HAZIRLIĞI
Çukur bir kabın içine su, tuz, süt ve yumurtayı koyup
çırpın. Unu eleyerek ekleyin. Topaklanmaması için yavaş yavaş ekleyin ve
çırpın.
Yapışmaz bir tavaya bir miktar tereyağı koyun.
Hazırladığınız krep hamurundan her seferinde bir kepçe koyarak pişirin.
Tereyağı azaldıkça tekrar tekrar ekleyin.
Krepler piştikten sonra kenarlarından sarkacak şekilde çukur
bir kaseye yerleştirin.
İçine hazırladığınız mantarlı kuzu etli iç harçtan bir
miktar koyun.
Kreplerin kenarlarını üzerine kapatarak fırın tepsisine ters
çevirin.
Bu işlemi bütün harç bitene kadar tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-7 dakika pişirin. Afiyet olsun.
cok guzel bır tarıf elıne sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler Selma Hanım.
SilÇok güzel olmuş,ekkerine sağlık canım.Krepli yemeklere bayılıyorum..
YanıtlaSilTeşekkürler Nursen Hanım.
SilKatılıyorum Nursen Hanım'a krep ya etede tatlıya a yakışırmı bir lezzet, süper...
YanıtlaSilTeşekkürler canım güzel yorumların için :)
Silçok güzel denemek lazım
YanıtlaSilTeşekkürler mutlu anne.Umarım tadını da beğenirsiniz.
Sil