4 su bardağı elenmiş un
Yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
SALÇA SOSU İÇİN MALZEMELER
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Geniş bir kabın içine unu koyun. Unun ortasına çukur açın ve
tuzu, şekeri, sütü ve mayayı koyun.
Mayayı çukurun ortasında eritin. Sonra yağı ekleyerek hamuru
yoğurmaya başlayın.
Hamur elinize yapışırsa elinizi unlayarak yoğurmaya devam
edin.
Hamur pürüzsüz bir şekil alana kadar yoğurmaya devam edin.
Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru hava almayacak şekilde
üzerini kapatıp ılık bir yerde yarım saat dinlendirin.
Hamur dinlendikten sonra iki parçaya ayırın. Hamuru tezgaha
alın ve elinizle dilediğiniz kalınlıkta hamuru açın. Pizzanın tabanını
hazırladıktan sonra kenarlarındaki topları yapın.
Elinizle hamurdan cevizden küçük parçalar koparın. Hamurun
içini açın ve rendelenmiş kaşar peyniri koyup yuvarlayın. Yuvarladığınız hamur
toplarını pizza tabanının kenarlarına dizin.
Sonra pizza sosunu karıştırıp hamur tabanına yayın. Taban
kısmına az miktarda kaşar peyniri rendesi serpin. Üzerine dilediğiniz
malzemeleri yerleştirin. En üst kata tekrar bol miktarda kaşar peyniri rendesi
serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda pişirin.
NOT: Fırın tepsisini fırının en alt bölmesinin bir üstüne
yerleştirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder