13 Eylül 2011 Salı

FİNCANDA CEVİZLİ TEL KADAYIF


MALZEMELER
500 gr kadayıf
250 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı dövülmüş ceviz

ŞERBET

4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
1 çay kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI

Bir kapta şeker, su, limon suyu kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Kadayıf geniş bir kaba alınır,üzerine eritilmiş tereyağ ılık olarak dökülür.Yağlı kadayıf iyice ovalanır ve iyice didiklenir.Ağzı yayvan bir Türk kahvesi fincanına,kadayıftan bir parça konularak parmakla sıkıştırılır.Üzerine bir miktar ceviz içi konulur.Tekrar kadayıf konularak iyice sıkıştırılır.Hazırlanan kadayıflar,yağlanmış tepsiye ters çevrilerek aralıksız olarak dizilir.

Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra kadayıfların üzerine ılık şerbet gezdirilir. Şerbeti çektikten sonra servise sunabilirsiniz.

6 yorum:

  1. hımmmm bayılırım kadayıfa:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm afiyet olsun o halde:)

      Sil
  2. çok güzel görünüyor kadayıfı bende cok severimmmm

    YanıtlaSil
  3. merhaba adaşım :) sayfan çok güzel takipteyim bende seni beklerim sayfama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok şaşırdım gerçekten bu rastlantıya:)
      Profil fotoğrafımı ne zaman değiştirmişim acaba diye uzun uzun ekrana baktım:)
      Çok memnun oldum adaşım,hoş geldin.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...