MALZEMELER
500 gr kadayıf
250 gr tereyağ veya margarin1 su bardağı dövülmüş ceviz
ŞERBET
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 kaşık limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Bir kapta şeker, su, limon suyu kaynatılır ve soğumaya bırakılır.Kadayıf geniş bir kaba alınır,üzerine eritilmiş tereyağ ılık olarak dökülür.Yağlı kadayıf iyice ovalanır ve iyice didiklenir.Ağzı yayvan bir Türk kahvesi fincanına,kadayıftan bir parça konularak parmakla sıkıştırılır.Üzerine bir miktar ceviz içi konulur.Tekrar kadayıf konularak iyice sıkıştırılır.Hazırlanan kadayıflar,yağlanmış tepsiye ters çevrilerek aralıksız olarak dizilir.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra kadayıfların üzerine ılık şerbet gezdirilir. Şerbeti çektikten sonra servise sunabilirsiniz.
hımmmm bayılırım kadayıfa:))
YanıtlaSilhımm afiyet olsun o halde:)
Silçok güzel görünüyor kadayıfı bende cok severimmmm
YanıtlaSilAfiyet olsun canım.
Silmerhaba adaşım :) sayfan çok güzel takipteyim bende seni beklerim sayfama:))
YanıtlaSilAyyy çok şaşırdım gerçekten bu rastlantıya:)
SilProfil fotoğrafımı ne zaman değiştirmişim acaba diye uzun uzun ekrana baktım:)
Çok memnun oldum adaşım,hoş geldin.