13 Eylül 2011 Salı

ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE


MALZEMELER
500 gr börülce
2 adet küçük boy patates
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam kekik
1 adet defne yaprağı
Tuz,karabiber,zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Börülceler bi adet defne yaprağı ile bir kapta rengi değişene kadar pişirilir.Sonra suyu süzülür.Soğanlar ince ince doğranır.Patatesler küp seklinde kesilir.Bir tencereye zeytinyağı konur.Yağ biraz ısınınca soğanlar ilave edilir ve patates eklenir.Soğanların rengi değişince salça konulur,karıştırılır.Sonra börülceler konur ve bir iki dakika birlikte pişirilir.Üzerine bir su bardağı su ve baharatlar ilave edilir.Kaynadıktıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirilir.
Arzu edilirse et bulyonla da pişirilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...