MALZEMELER
500 gr börülce
2 adet küçük boy patates
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam kekik
1 adet defne yaprağı
Tuz,karabiber,zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Börülceler bi adet defne yaprağı ile bir kapta rengi
değişene kadar pişirilir.Sonra suyu süzülür.Soğanlar ince ince
doğranır.Patatesler küp seklinde kesilir.Bir tencereye zeytinyağı konur.Yağ
biraz ısınınca soğanlar ilave edilir ve patates eklenir.Soğanların rengi
değişince salça konulur,karıştırılır.Sonra börülceler konur ve bir iki dakika
birlikte pişirilir.Üzerine bir su bardağı su ve baharatlar ilave
edilir.Kaynadıktıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirilir.
Arzu edilirse et bulyonla da pişirilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder