28 Ekim 2011 Cuma

KREP :)


MALZEMELER
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
50 gr margarin ya da tereyağı


HAZIRLANIŞI

Yumurtaları çukur bir kabın içinde mikserle iyice çırpın. Ardından tuz, şeker, vanilyayı ilave edin. Unu eleyerek ilave edin ve çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice karıştırın.

Krep hamuru hazır olduktan sonra teflon bir tavanın içine bir çay kaşığı kadar margarin ya da tereyağı ekleyin. Tavanız ısındıktan sonra bir kepçe krep hamurundan alıp tavanın içine dökün. Tavanın her tarafına eşit olarak dağılması için; tavayı hafifçe sağa sola çevirin. Krebin alt kısmı piştikten sonra bir spatula ile ters çevirin diğer kısmını da pişirin.

Krep hamurunuz bitene dek aynı işlemi devam ettirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra kreplerinizin içine dileğiniz malzemelerden koyabilirsiniz. Ben; dereotlu-peynirli; çokokremli-bademli; erik marmelatlı-fındıklı olmak üzere birkaç çeşit iç malzeme kullandım. Çeşitleri artırmak size kalmış. Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Çok güzel bir bloğunuz var her sunum birbirinden güzel bayıldım :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık,biz ailecek krebe bayılırız,yaptığım zaman bizdede bir şenlik havası olur:)

    YanıtlaSil
  3. Hepinize afiyet olsun:)Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...