MALZEMELER
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
2 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
50 gr margarin ya da tereyağı
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları çukur bir kabın içinde mikserle iyice çırpın.
Ardından tuz, şeker, vanilyayı ilave edin. Unu eleyerek ilave edin ve çırpmaya
devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice karıştırın.
Krep hamuru hazır olduktan sonra teflon bir tavanın içine
bir çay kaşığı kadar margarin ya da tereyağı ekleyin. Tavanız ısındıktan sonra
bir kepçe krep hamurundan alıp tavanın içine dökün. Tavanın her tarafına eşit
olarak dağılması için; tavayı hafifçe sağa sola çevirin. Krebin alt kısmı
piştikten sonra bir spatula ile ters çevirin diğer kısmını da pişirin.
Krep hamurunuz bitene dek aynı işlemi devam ettirin. Pişirme
işlemi tamamlandıktan sonra kreplerinizin içine dileğiniz malzemelerden
koyabilirsiniz. Ben; dereotlu-peynirli; çokokremli-bademli; erik
marmelatlı-fındıklı olmak üzere birkaç çeşit iç malzeme kullandım. Çeşitleri
artırmak size kalmış. Afiyet olsun.
Çok güzel bir bloğunuz var her sunum birbirinden güzel bayıldım :)
YanıtlaSilSevgiler...
ellerinize sağlık,biz ailecek krebe bayılırız,yaptığım zaman bizdede bir şenlik havası olur:)
YanıtlaSilHepinize afiyet olsun:)Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
YanıtlaSil