6 Ekim 2011 Perşembe

MANTAR ŞEKLİNDE PATATESLER YANINDA BİR TENCERE DOLUSU KAŞAR PEYNİRİ




MALZEMELER

5 adet orta boy patates
 Bir iki dilim kaşar peyniri
1 çay kaşığı nişasta
1 çay kaşığı pane


SOSU İÇİN MALZEMELER

Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Bir tatlı kaşığı sarımsak tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir çay kaşığı tuz
Bir yumurta sarısı



HAZIRLANIŞI

Patatesler bol su ile yıkayın. Çok pişirmeden iki dakika haşlayın. Haşladıktan sonra dolma oyacağı ile patatesleri nazikçe oyun. Oyulan kısmı dolmadaki gibi çıkarmayın, burası mantarın uzun sap kısmını oluşturacak. Oyulan kısmın etrafını bıçakla nazikçe kesin. Kestiğiniz kısımları bir kaba koyun ( tencere yapmak için ayırın ).
Böylece mantarın şapka ve sap kısmı ortaya çıkmış olacak. 


Oluşan mantar şeklindeki patateslerin üzerine bir fırça ile  önce sosunu sonra yumurta sarısını sürüp fırın telinin üzerine koyun.
Diğer tarafta da pane,nişasta ve mantarın kenarlarından artan patatesleri bir kapta elinizle ezin.
Sonra onlardan tencere ve kapak şekli yapın. Tencere şekli yaptıktan sonra içine kaşar peyniri rendeleyin. 
Üzerine sos ve yumurta sürün. 
Diğer patateslerle birlikte fırın teli üzerinde üzerleri kızarana dek pişirin. 
Afiyet olsun. Tarif için Yetur’a teşekkürler…




6 yorum:

  1. Ellerine sağlık, çok şirinler :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım nefis olmuş.tencerelere bayıldım.en kısa sürede deneyeceğim.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Yeşim hanım beğenmenize çok sevindim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. süper bir sunum harikasın

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...