MALZEMELER
5 adet orta boy patates
Bir iki dilim kaşar
peyniri
1 çay kaşığı nişasta
1 çay kaşığı pane
SOSU İÇİN MALZEMELER
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Bir tatlı kaşığı sarımsak tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir çay kaşığı tuz
Bir yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Patatesler bol su ile yıkayın. Çok pişirmeden iki dakika
haşlayın. Haşladıktan sonra dolma oyacağı ile patatesleri nazikçe oyun. Oyulan
kısmı dolmadaki gibi çıkarmayın, burası mantarın uzun sap kısmını oluşturacak.
Oyulan kısmın etrafını bıçakla nazikçe kesin. Kestiğiniz kısımları bir kaba
koyun ( tencere yapmak için ayırın ).
Böylece mantarın
şapka ve sap kısmı ortaya çıkmış olacak.
Oluşan mantar şeklindeki patateslerin
üzerine bir fırça ile önce sosunu sonra
yumurta sarısını sürüp fırın telinin üzerine koyun.
Diğer tarafta da pane,nişasta ve mantarın kenarlarından
artan patatesleri bir kapta elinizle ezin.
Sonra onlardan tencere ve kapak
şekli yapın. Tencere şekli yaptıktan sonra içine kaşar peyniri rendeleyin.
Üzerine sos ve yumurta sürün.
Diğer patateslerle birlikte fırın teli üzerinde
üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun. Tarif için Yetur’a teşekkürler…
Ellerine sağlık, çok şirinler :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım :)
YanıtlaSileline sağlık canım nefis olmuş.tencerelere bayıldım.en kısa sürede deneyeceğim.sevgilerimle...
YanıtlaSilYeşim hanım beğenmenize çok sevindim. Teşekkürler
YanıtlaSilsüper bir sunum harikasın
YanıtlaSilAfiyet olsun:)
YanıtlaSil