10 Ekim 2011 Pazartesi

ÜÇ KATLI MİNİK PASTALAR


MALZEMELER
1 adet üç katlı hazır kek

BEYAZ KREMA İÇİN
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Yarım  çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
50 gr tereyağ


KAKAO KREMASI İÇİN
200 gr glazür çikolata ya da
Kakaolu puding
Çeşitli pasta süsleri
HAZIRLANIŞI
Un ve sütü topaklanmayacak şekilde iyice çırpın. İçine tereyağı hariç tüm malzemeleri ekleyip  ve kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynadıktan  sonra ocaktan alın. Krema ılıdıktan sonra tereyağını ekleyin ve mikserle iyice çırpın.

Hazır kek üzerinde bir fincan ya da küçük bir kase ile oyuklar açın. Ben kahve fincanı kullandım. Fincanı kekin üzerine muntazam bir şekilde yerleştirin. Sonra kıpırdatmadan aşağı doğru fincanı bastırın. Fincan zeminle temas ettikten sonra ; fincanı hafifçe sağa sola çevirin. Böylece iç katlı, minik yuvarlaklar elde edeceksiniz. Kekin bütün parçaları bitene dek aynı işleme devam edin.

Minik pasta katlar hazır olduktan sonra aralarına limon kabuklu kremadan sürün. Toplamda iki kat krema en üst kata kakaolu krema sürülecek. Katların aralarına kremadan sonra fındık, fıstık, ceviz vb.. de koyabilirsiniz.
Kakaolu kreması için ben hem glazür çikolata hem de kakaolu puding kullandım. 
Çikolatayı mikrodalga fırında 900 derecede iki dakika beklettim. Katılaşmadan hemen minik pastaların üzerini kapladım.
Kakaolu pudingi de üzerinde yazan talimatlara göre hazırladım. 
Puding yerine çikolata sosu da hazırlayabilirsiniz.
En üst katı da çeşitli pasta süsü malzemeleri ile süsledim. Hazırlaması ve yemesi eğlenceli bir pasta. Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. valla harika olmus, hemde çok iyi fikir :) ellerin dert gormesin canim :)

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem görünüyorlar denemek lazım elinize sağıl.Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...