9 Kasım 2011 Çarşamba

DOLAMA KADAYIF



MALZEMELER
1 kg kadayıf
400 gr tereyağ
500 gr kavrulmuş fındık
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Şerbeti  hazırlamakla işe koyulalım.
Bir kabın içine şekeri ve suyu koyun. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içine limon suyunu sıkın. 
Şerbeti bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
Kadayıfı  geniş bir kabın içine koyun. 
Tere yağını eritin.
Tereyağı ılıdıktan sonra, kadayıfın üzerine dökün. 
Nazik bir şekilde karıştırıp harmanlayın.
İyice karıştırdıktan sonra, kadayıftan küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçaları parmağınızda sarın. 
Parmağınızın ölçüsüne göre dilediğiniz büyüklükte sarabilirsiniz. 
Sardıktan sonra  dikkatli bir şekilde fırın tepsisine yerleştirin. 
Sarma işlemi bittikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.


Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın ve içlerine fındıkları yerleştirin. 
Daha sonra tekrar fırına koyun ve beş dakika daha pişirin. Kadayıfın ılıması için biraz bekletin.
Şerbeti de ılıttıktan sonra; kadayıfın üzerinde gezdirerek dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Dilerseniz yanında kaymak, dondurma ile  de servis servis yapabilirsiniz. Üzerine tarçın da serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. genelde bayramlarda yaptığım bir tatlı çok da severim:) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. WOoow muhtesem gorunuyor. Cesaretimi toplayip ilk firsatta deneyecegim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...