MALZEMELER
1 kg kadayıf
1 kg kadayıf
400 gr tereyağ
500 gr kavrulmuş fındık
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbeti hazırlamakla
işe koyulalım.
Bir kabın içine şekeri ve suyu koyun. Kaynadıktan sonra ocaktan
alın ve içine limon suyunu sıkın.
Şerbeti bir kenara alın ve soğumaya bırakın.
Kadayıfı geniş bir
kabın içine koyun.
Tere yağını eritin.
Tereyağı ılıdıktan sonra, kadayıfın üzerine dökün.
Tereyağı ılıdıktan sonra, kadayıfın üzerine dökün.
Nazik bir şekilde karıştırıp harmanlayın.
İyice karıştırdıktan sonra, kadayıftan küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçaları parmağınızda sarın.
İyice karıştırdıktan sonra, kadayıftan küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçaları parmağınızda sarın.
Parmağınızın ölçüsüne göre dilediğiniz büyüklükte sarabilirsiniz.
Sardıktan sonra dikkatli bir şekilde fırın tepsisine
yerleştirin.
Sarma işlemi bittikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında
üzeri kızarana dek pişirin.
Daha sonra tekrar fırına koyun ve beş dakika daha
pişirin. Kadayıfın ılıması için biraz bekletin.
Şerbeti de ılıttıktan sonra; kadayıfın üzerinde gezdirerek
dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Dilerseniz yanında kaymak, dondurma
ile de servis servis yapabilirsiniz. Üzerine tarçın da serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilgenelde bayramlarda yaptığım bir tatlı çok da severim:) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilWOoow muhtesem gorunuyor. Cesaretimi toplayip ilk firsatta deneyecegim :)
YanıtlaSil