4 Aralık 2011 Pazar

DARENDE KEBABI



MALZEMELER
250 gr kuyruk yağı
1 kg kuzu eti
4 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Kuyruk yağını minik minik kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tencerenin içine alın. Kısık ateşte 3 saat pişirin. Daha sonra kuzu etlerini küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın; soğanların da kabuğunu soyup tüm tüm  tencerenin içine ilave edin. Bu şekilde yine kısık ateşte 2 saat pişirin. Baharatlarını ilave edin.
Çukur bir kasenin  alt kısmına pişirdiğiniz etleri; üzerine de pilavı yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek servis yapın. En üst kısmına da pişirdiğiniz soğanı koyun. Kendi kendine pişen kolay bir yemek. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık valla fotoğrafı görünce lezzetini tatmış gibi oldum :)

    YanıtlaSil
  2. lezzeti resime geçmişcanım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM HEPİNİZE.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım,nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Bloğunuzdaki paylaşımları bizim için çok önemli Perde tv olarak çok sevdik. çalışmaşarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  6. Dafende Kebabı nefis olmuş. Harika tarifleriniz var ve sizi izlemeye aldım.
    Ben de beklerim, sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...