MALZEMELER
250 gr kuyruk yağı
1 kg kuzu eti
4 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Kuyruk yağını minik minik kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir
tencerenin içine alın. Kısık ateşte 3 saat pişirin. Daha sonra kuzu etlerini küçük
kuşbaşı şeklinde doğrayın; soğanların da kabuğunu soyup tüm tüm tencerenin içine ilave edin. Bu şekilde yine
kısık ateşte 2 saat pişirin. Baharatlarını ilave edin.
Çukur bir kasenin alt
kısmına pişirdiğiniz etleri; üzerine de pilavı yerleştirin ve servis tabağına
ters çevirerek servis yapın. En üst kısmına da pişirdiğiniz soğanı koyun. Kendi kendine pişen kolay bir yemek. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık valla fotoğrafı görünce lezzetini tatmış gibi oldum :)
YanıtlaSillezzeti resime geçmişcanım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilGÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM HEPİNİZE.
YanıtlaSilellerine sağlık canım,nefis görünüyor..
YanıtlaSilDafende Kebabı nefis olmuş. Harika tarifleriniz var ve sizi izlemeye aldım.
YanıtlaSilBen de beklerim, sevgiler, Pırıl.