6 Aralık 2011 Salı

KREMALI MANTAR ÇORBASI


MALZEMELER
250 gr kültür mantarı
3 yemek kaşığı un ( tepeleme )
Yarım çay kaşığı tuz
2  yemek kaşığı dolusu tereyağı
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet et suyu tableti ( şart değil )
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Mantarları iyice yıkayın ve küçük küçük küpler şeklinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Bir tencerenin içine tereyağını koyun, kısık ateşte eritin. Tereyağı ile birlikte mantarları da ilave edin. Ardından unu ekleyin ve kavurun. Sütü ve suyu ekledikten sonra kaynayana dek karıştırın. Son olarak baharatını ve tuzunu ekledikten sonra kısık ateşte 10 dk daha pişirin. Arzunuza göre isterseniz sade isterseniz üzerine herhangi bir sos pişirerek servis yapabilirsiniz. Ben sadece kuru nane kullandım biraz ferah olmasını istediğim için. Afiyet olsun.
NOT: Et suyu tableti kullanmak istemeyenler su yerine 2 bardak et suyu kullanabilir.

6 yorum:

  1. Çok güzel çorba, herkese tavsiye ederim. Test edildi, onaylandı:D

    YanıtlaSil
  2. mantar yemiyorum ama görüntü çok güzel canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş sunum da çok hoş ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir çorbaya benziyor en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  5. harika olmuş aradabende yaparım hazırından da güzel olur :) ellerine sağlık sevgilerimle
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  6. Afiyet olsun:) Teşekkür ediyorum hepinize.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...