MALZEMELER
250 gr kültür mantarı
3 yemek kaşığı un ( tepeleme )
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı dolusu
tereyağı
3 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet et suyu tableti ( şart değil )
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Mantarları iyice yıkayın ve küçük küçük küpler şeklinde
doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Bir tencerenin içine tereyağını koyun, kısık
ateşte eritin. Tereyağı ile birlikte mantarları da ilave edin. Ardından unu
ekleyin ve kavurun. Sütü ve suyu ekledikten sonra kaynayana dek karıştırın. Son
olarak baharatını ve tuzunu ekledikten sonra kısık ateşte 10 dk daha pişirin.
Arzunuza göre isterseniz sade isterseniz üzerine herhangi bir sos pişirerek
servis yapabilirsiniz. Ben sadece kuru nane kullandım biraz ferah olmasını
istediğim için. Afiyet olsun.
NOT: Et suyu tableti kullanmak istemeyenler su yerine 2
bardak et suyu kullanabilir.
Çok güzel çorba, herkese tavsiye ederim. Test edildi, onaylandı:D
YanıtlaSilmantar yemiyorum ama görüntü çok güzel canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş sunum da çok hoş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇok güzel bir çorbaya benziyor en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.
YanıtlaSilharika olmuş aradabende yaparım hazırından da güzel olur :) ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilyemekbirask
Afiyet olsun:) Teşekkür ediyorum hepinize.
YanıtlaSil