20 Aralık 2011 Salı

MAYALI POĞAÇA




MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar un
1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
1 çay bardağından 2 parmak eksik tereyağı
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içinde önce tereyağını eritin. Ardından zeytinyağını, sütü ve suyu ekleyin.
Bütün malzemeler ılık bir hale ( yoğurt mayası sıcaklığında olunca )  gelince toz mayayı ekleyin ve karıştırın. Yumurtasını, şekerini ve tuzunu da ilave ettikten sonra bütün karışımları yoğurma kabına alın. 
İçine de kulak memesi kıvamına gelinceye dek un ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan avuç içi kadar parçalar koparın. Elinizi yağlayarak hamur parçalarına şekil verin ve içlerine harç malzemelerini ekleyin ardından hamurunuzu kapatın. 
Hazırladığınız poğaçaların üzerine bir fırça ile yumurtanın sarısını sürün.
Yumurtaların üzerini de susam, çörek otu veya haşhaşla süsleyin.
Bütün işlemler bittikten sonra 5 dakika dinlenmesi için bekletin.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derece poğaçalar kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. gezinirken açık kapılardan içeriye hep başımı uzatır ve çok güzel ağırlanırım :)

    fotoğraflar harika !
    poğaçalar ise daha harika :=))

    eline sağlık sevgili meri.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar içten yazmışsınız,yüreğinize sağlık.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. harıka gorunuyor poğaçalar nefıs bayıldım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...