MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar un
1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
1 çay bardağından 2 parmak eksik tereyağı
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içinde önce tereyağını eritin. Ardından
zeytinyağını, sütü ve suyu ekleyin.
Bütün malzemeler ılık bir hale ( yoğurt
mayası sıcaklığında olunca ) gelince toz
mayayı ekleyin ve karıştırın. Yumurtasını, şekerini ve tuzunu da ilave ettikten
sonra bütün karışımları yoğurma kabına alın.
İçine de kulak memesi kıvamına
gelinceye dek un ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan avuç içi kadar parçalar koparın.
Elinizi yağlayarak hamur parçalarına şekil verin ve içlerine harç malzemelerini
ekleyin ardından hamurunuzu kapatın.
Hazırladığınız poğaçaların üzerine bir
fırça ile yumurtanın sarısını sürün.
Yumurtaların üzerini de susam, çörek otu veya haşhaşla
süsleyin.
Bütün işlemler bittikten sonra 5 dakika dinlenmesi için bekletin.
Önceden ısıtılmış
fırında 200 derece poğaçalar kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
gezinirken açık kapılardan içeriye hep başımı uzatır ve çok güzel ağırlanırım :)
YanıtlaSilfotoğraflar harika !
poğaçalar ise daha harika :=))
eline sağlık sevgili meri.
Ne kadar içten yazmışsınız,yüreğinize sağlık.Afiyet olsun.
YanıtlaSilharıka gorunuyor poğaçalar nefıs bayıldım
YanıtlaSil