8 Nisan 2013 Pazartesi

FIRINDA TAVUK PATATES



MALZEMELER

Kişi sayısı kadar tavuk incik ya da but
1-2 kg patates
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Bir tutam kekik
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI

Patateslerin kabuklarını soyup birer parmak kalınlığında halkalar şeklinde doğrayın. Tavuk parçalarını güzelce yıkayın. Patateslerle birlikte tavuk parçalarını geniş bir kaba alın. Başka bir kapta biber salçası ve bir çay bardağı suyu salça eriyene dek karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin iyice harmanlandıktan sonra tavuk ve patatesin üzerine dökün. Fırın tepsisine bütün malzemeleri yerleştirdikten sonra 180 derecede güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım enfes görünüyor...sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. off en çook severek yaptığım yemeklerden biridir..enfes görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. off en çook severek yaptığım yemeklerden biridir..enfes görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. enfes görünüyor...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok leziz...

    YanıtlaSil
  6. ne çok severim ben bunu

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Severek yaptığım yemeklerden biri ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...