1 Kasım 2013 Cuma

KREMALI ISPANAK YATAĞINDA ANTRİKOT



MALZEMELER
500 g antrikot
500 g ıspanak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
İki yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve antrikotu geniş bir kasede karıştırıp en az iki saat buzdolabında dinlendirin.
Ispanakları yıkayıp suyunu süzün ve iri iri doğrayın.
Kalan zeytinyağını tencereye alarak ısıtın.
Ispanakları ekleyin ve suyunu salıp tamamen çekinceye kadar pişirin.
Tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar bekletin.
Unu ekleyip ıspanaklar ile birlikte yüksek ateşte kavurun.
Azar azar sütü ilave edin ve orta ateşte birkaç dakika pişirmeye devam edin.
Tuz, karabiber ekleyin.
Tost makinasında etleri kızarıncaya dek pişirin.
Sotelenmiş ıspanağı servis tabağına yayın.
Etleri üzerine dizerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Nefis bir görüntü.. Harika sunmuşsunuz, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Harika şahane ilk fırsatta yapmalıyım. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Ispanağımı bir yıkayan olsa hemen yapıcam bunu. Çok güzel görünüyor üşenmeyip denicem, eline sağlık...

    YanıtlaSil
  4. oy oy nefis olmuş gel beni ye diyor elimi uzatıp alasım geldi ellerine sağlık selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...