MALZEMELER
500 g antrikot
500 g ıspanak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
İki yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve antrikotu
geniş bir kasede karıştırıp en az iki saat buzdolabında dinlendirin.
Ispanakları yıkayıp suyunu süzün ve iri iri doğrayın.
Kalan zeytinyağını tencereye alarak ısıtın.
Ispanakları ekleyin ve suyunu salıp tamamen çekinceye kadar
pişirin.
Tereyağını ekleyerek eriyinceye kadar bekletin.
Unu ekleyip ıspanaklar ile birlikte yüksek ateşte kavurun.
Azar azar sütü ilave edin ve orta ateşte birkaç dakika
pişirmeye devam edin.
Tuz, karabiber ekleyin.
Tost makinasında etleri kızarıncaya dek pişirin.
Sotelenmiş ıspanağı servis tabağına yayın.
Etleri üzerine dizerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Nefis bir görüntü.. Harika sunmuşsunuz, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHarika şahane ilk fırsatta yapmalıyım. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilIspanağımı bir yıkayan olsa hemen yapıcam bunu. Çok güzel görünüyor üşenmeyip denicem, eline sağlık...
YanıtlaSiloy oy nefis olmuş gel beni ye diyor elimi uzatıp alasım geldi ellerine sağlık selam ve sevgiler.
YanıtlaSil